Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви са лечебните свойства на рициновото масло?

За много хора споменаването на рициновото масло е свързано със слабителния му ефект. Нови научни изследвания обаче доказват, че този продукт има голямо значение за имунната система!

ricinovo-masloРициновото или касторово масло укрепва имунитета, като насърчава растежа на белите кръвни клетки, сочат от meddaily.ru. От приема му в специфична лекарствена форма следва увеличение броя на клетките Т-11. В рамките само на няколко часа след приема на продукта в тялото се изработват висок брой лимфоцити. Активираното производство на собствени антитела позволява на организма успешно да се справи с инфекции, причинени от гъбички, вируси и патогенни бактерии. По данни от индийски медии вече е доказано, че препарати на основа рициново  масло са в състояние да блокират растежа на ракови клетки.

Рициновото масло е познато от дълбока древност; счита се, че негова родина е Египет. Древните цивилизации са използвали този продукт като гориво в лампите. Значително по-късно е започнало приложението му в медицината и козметиката. Продукти с това масло се препоръчват за поддържане и подхранване на косата и ноктите.

Касторовото масло съдържа рицинолеинова киселина: тя активира простаноидните рецептори в матката, което стимулира контракциите й. В гинекологията този тип въздействие се използва, когато трябва да се предизвика раждане при износен плод. Изключително важно е как препаратите с това масло ще се понесат от даден организъм, тъй като то може да причини и прилошаване.

Медицински издания споменават, че продуктът може да лекува кисти на яйчниците. Външно приложен, той буквално разтваря мазолите. Мастните киселини, които се съдържат в маслото, лесно проникват през кожата и осъществяват лечебния си ефект. Маслото има противовъзпалителен ефект при външно приложение. Разтривки с рициново масло или компреси с по няколко капки от него облекчават болките в артритни стави.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *