Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Органичните масла имат лечебни свойства

Маслата са много полезни за кожата. Чрез просто и лесно втриване по тялото те облекчават сухотата и я почистват.

Зехтинът е много известно масло и се използва от доста време, за да овлажнява и прави кожата сияйна и здрава. Има много различни масла, от които да избирате въз основа на вашите желания. Когато избирате масло за тялото си, трябва да се спрете на органично, защото не съдържа химикали. Химията в нашето ежедневие е прекалено много и трябва да я ограничаваме при всеки удобен момент.

Бадемово масло

В много козметични и медицински продукти на пазара можете да забележите присъствието му. Като подхранващо и омекотяващо кожата масло е много търсено, включително и за премахване на тъмни петна. Освен това при суха кожа е много ефективен омекотител, защото успокоява и лекува. Бадемовото масло можете да масажирате директно на кожата си, тъй като то се разнася лесно. То е най-идеалното масло за масажиране, има вкусен и сладък аромат и не оставя мазно усещане.

Кокосово масло

Кокосовото масло е с високо съдържание на антиоксиданти, които помагат против преждевременно стареене. То често се използва като масажно масло заради приятния си аромат и хидратиращи свойства. Работи подобно на минерално масло, успокояващо грубата, суха кожа, без странични ефекти. Комарите не обичат миризмата на кокосово масло и поради това то работи като естествен репелент срещу комари. Намазването на кожата с кокосово масло може да помогне за успокояване на дерматит и екзема.

Рициново масло

Рициновото масло се използва върху кожата както за лечение, така и за разкрасяване. То е гъсто и лепкаво. Много добре се поема от кожата, поради което е доста често използвано. Вечер преди лягане намажете лицето и тялото си и оставете така за една нощ. Рициновото масло можете да нанасяте върху рана, която е хванала коричка и така няма да остане белег.

Масло от гроздови семена

То е много богато на витамини и минерали, често се добавя в сапуни, масла за вана и кремове за тялото. Намерените в него антиоксиданти се използват за изчистване на акне. Търкането на маслото върху лицето може да помогне за предотвратяване на запушени пори и пъпки, дори и за тези с мазна кожа. Гроздовото масло попива бързо в кожата и я прави овлажнена и еластична.

 

Кое масло е най-добро за кожата?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *