Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Здравословното хранене не е скъпо удоволствие

Съществува мнение, че здравословното хранене изисква задължително високи финансови възможности

храна

И малко хора си дават сметка, че високата цена на продуктите често е въпрос на потребителска мода, усилия на маркетолозите и разходи около доставката на конкретната стока – а не гаранция за качество. Според лекарите обаче истински важна е не цената, а консумацията на продукти от основните групи: зърнени храни, плодове и зеленчуци, млечни продукти месо и/или риба (вегетарианското хранене също е здравословно, но при него се изисква още по-внимателно планиране на менюто).

Полезното меню включва балансиран прием на разнообразни и натурални хранителни вещества. Например консумацията на колбаси изглежда на пръв поглед по-финансово изгодна от натуралното месо, но ако сметнете цената на грам протеини, телешкото или нетлъстото свинско се оказват по-евтини. Освен това протеини може да се доставят на организма и от по-евтините пиле, риба, яйца, извара. Ако се опитвате да намалите разходите си за храна, като същевременно съхраните нейното качество, си струва да обърнете внимание на евтините продукти, които имат висока хранителна стойност. Имайте предвид, че дефицитът на микроелементи е една от основните причини за преяждане, което означава – и за излишното импулсивно прахосване на пари за вредни храни. За да го избегнете, ви предлагаме списък на евтините продукти, които препоръчват диетолозите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *