ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво още не знаем за прясното мляко

Потреблението на прясно мляко е свързано с различни ефекти върху човешкия организъм. Учени от Тайван откриха, че то може да има противораков ефект и да спасява от злокачествени изменения в лигавицата на стомаха.

milkСпоред изследователите един от фрагментите на млечния протеин – лактоферицин B25, може да потисне растежа на карциномните клетки в стомаха. По-рано вече е било установено, че млечният протеин може да предпазва организма от вируси и патогенни бактерии, като в същото време е имуномодулатор. Изолирайки лактоферицин B25, изследователите са извели някои закономерности на антираковата терапия. При нея от значение е дозата на млечния компонент и времето за въздействие върху раковите клетки, отбелязват от medikforum.ru.

Биолозите са убедени, че на основата на лактоферицина B25 може да бъде създаден нов противотуморен препарат за лечение на рака на стомаха. За млякото като компонент от здравословното хранене тайските медици дават следната препоръка: млякото трябва да се пие през целия живот. Според тях млечната профилактика повишава защитните сили на организма срещу развитие на рак в стомаха в третата възраст, когато хората по принцип са най-уязвими за проявата на онкологични заболявания.

Впрочем науката отдавна изследва връзката между потреблението на мляко и развитието на злокачествени процеси. Някои изследователи смятат, че влиянието на млякото в това отношение може да бъде негативно. Каквито и спорове да съществуват – ясно е, че този щрих от храненето на човечеството има нужда от още по-задълбочено и подробно изследване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *