Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Две порции ядки дневно побеждават диабета

Лекари от болница St Michael’s Hospital в Торонто откриха, че консумацията на две неголеми порции ядки всеки ден ефективно потиска проявата на диабет от втори тип.

ядкиЗа отбелязване е, че фъстъците не влизат в тази група, предупреждават от medikforum.ru.

Най-ефективни в антидиабетната си роля се оказват орехите и кашуто. Такъв хранителен режим стабилизира стойностите на кръвната захар у пациенти с прогресиращ диабет от втори тип. До тези изводи канадският екип достигнал, след като задълбочено проучил 12 отделни изследвания по темата с експериментална част. Изводите се базират върху промените в здравословното състояние на 450 човека.

Като стандартна е приета единичната доза от 30 грама. Това означава, че за оздравителен ефект може да се говори при редовен прием на 60 грама ядки всеки ден. Такъв хранителен режим подобрява показателите на два ключови маркера на кръвната захар. Първият е тестът HbA1c – той измерва нивото на захарта в продължение на три месеца, всеки ден. Вторият анализира стойностите на глюкозата на гладно, след като наблюдаваният доброволец не е приемал никаква храна в продължение на 8 часа.

С най-добри резултати се оказали онези диабетици, които включили в храната си ядки и ограничили рафинираните въглехидрати. При такъв режим организмът получава т.н. “добри” мазнини, които са значително по-полезни от ненаситените. Ограничената доза ядки не допуска натрупване на наднормени килограми, въпреки че това е калорична храна.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *