ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето храните, които няма да навредят на вашата диета

Тези храни може да липсват в препоръките на вашата диета, но с тях внасяте малко разнообразие и това в никакъв случай няма да ви навреди

Според специалистите най-важно за всяка диета е по време на борбата с килограмите да запазите своето здраве. Затова не пренебрегвайте добрите съвети и разнообразете менюто с тези храни. Повярвайте, ако ви е втръснало еднообразието, то шоколадът, говеждото месо и дори кашкавалът няма да навредят на вашата диета.

диетаПозволете си черен шоколад – не повече от 40- 50 г дневно. Според специалистите истинският натурален шоколад е черен, защото съдържа над 70% какао и по принцип той е диетична храна. Освен това неизброими са неговите ползи за мозъка, сърцето и кръвоносната система. Със своя специфичен вкус черният шоколад намалява усещането за глад.

Утолете глада си със супа. Традиционната част от обедното меню може да похапвате и когато просто ви се прииска. Разбира се говорим за лек пилешки бульон, зеленчукови и особено доматени супи. Бета каротинът в доматите по най-естествен начин разгражда телесните мазнини.

Не забравяйте, че типичният български кашкавал е превъзходен източник на протеини. А те са безусловно необходими за организма при изтощителни диети. За да не вредим на своята фигура, специалисти съветват заедно с кашкавала на хапнем и ябълка – тя компенсира калориите, като добавя необходимите фибри.

Ядки и семена може да консумирате не само за удоволствие – те засищат. Проблемът е в мазнините, които са в по-голямо количество, особено в орехите. Пакетираните лешници слънчогледови и тиквени семки може да съдържат много сол, затова не трябва да се прекалява с тях.

Говеждото месо не е мазно и може да ни достави много полезни микроелементи и достатъчно протеини. За да няма ефект върху фигурата диетолозите съветват то да се приготвя със зеленчуци, различни от картофите.

Екзотиката, наречена физалис напоследък е много модерна. Плодът на растението, далечен братовчед на домата, е жълт, дребен, с леко кисел вкус и интересен аромат. Употребява се както в салати, така и за украса на торти. Интересният плод помага за прочистване на организма.

Плодовете на нара са доказано средство за подмладяване на организма. Може да се употребяват по всяко време в прясно състояние или като сок. Заради присъствието на мощни антиоксиданти нарът е обявен за универсален биостимулатор, който определено ще помогне за ефекта на вашата диета.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *