ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кога се замисляме за своето здраве?

Защо едва след 35 започваме да се замисляме за на-ценното – своето здраве, отговор дават специалистите

До двадесет години обикновено не се замисляме за своето здраве. Дори смятащи се за зрели, към първата половината на четиридесетте,  хората все още си мислят, че здравето им е невъзможно да се разклати.

Но след 36 години всичко се променя. Това е възрастта, когато човек усеща преходността на живота и започва да осъзнава нуждата да пази своето здраве. Болен роднина, предупреждения от лекари или неудовлетвореност от образа в огледалото, ето причините, които карат хората да се замислят за своето здраве, обобщава проучването на Bristol Hospital Spire.

Кога се замисляме за своето здраве?
Кога се замисляме за своето здраве?

Изследвайки отношението към здравето на повече от 20000 души, учените са установили, че 56% съзнателно игнорират предупрежденията, защото „веднъж се живее!“

За средностатическия гражданин „алармата“ за начало на здравословния живот се задейства на 36 години. Над една трета споделят, че в тази възраст са преживели нещо, което е променило начина им на мислене. Сред главните причини, които карат хората да се стреснат, е сериозно заболяване на близък човек или негативни коментари за външния вид от приятел. Тогава обръщат внимание на себе си, като намаляват количеството консумиран алкохол и се ориентират към здравословно хранене.

Д-р Роб Андерсън, ръководител на проучването, коментира: „Резултатите показват, че след 35-те, за повечето от нас здравето се превръща в приоритет. Може да изглежда трудно, но съществуват множество програми, разработени специално, за да помогнат на хората за по-здравословен живот. „

И най-нищожни корекции в начина на живот може да имат огромно значение, а освен това те помагат на човек да направи преоценка и да помисли сериозно за здравето, убеждават ни лекари.

Въпреки това, днес шест от всеки десет анкетирани приемат, че „животът е твърде кратък“, като оправдание за своя избор с негативни последици. Само 40% мислят за своето здраве и за бъдещето, пренебрегвайки съмнителните мимолетни радости, пише в последния си брой Mail Online.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *