Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Още едно доказателство за това защо е полезна една ябълка на ден

Изследвания на специалисти от Великобритания установили връзка между употребяваните плодове и рисковете от възникване на сърдечносъдови заболявания

ябълка Ефектът от ябълките се оказал също така добър, както на някои скъпи лекарствени средства. При това за постигането на позитивен резултат било достатъчно включването само на две ябълки в дневното меню.

Една средно голяма ябълка съдържа 3,4 г растителни влакна, което представлява 10% от денонощната норма фибри, нужна на нашия организъм. Неразтворимите им молекули се свързват с вредния холестерин и го извеждат от организма, което намалява опасността от запушване на кръвоносните съдове и поява на сърдечни пристъпи. Освен това ябълката съдържа и разтворими влакна – пектин, които извеждат от черния дроб излишъците от холестерина.

Високото ниво на холестерина е най-разпространената причина, поради която хората започват да приемат специални препарати – статини, които също намаляват риска от развитие на сърдечни заболявания чрез предотвратяване на атеросклероза. Но тези лекарства имат странични ефекти като главоболие, болки в корема, метеоризъм, гадене и т.н. Други сериозни странични ефекти са бъбречната недостатъчност и увреждането на скелетните мускули. Хората, които приемат статини, трябва да избягват грейпфрутите и грейпфрутовия сок заради опасните последствия от взаимодействието с тях, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *