Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нормално ли е да треперя посред лято?

Треперенето не е реакция на организма, която издава единствено усещане за студ

треперене

Това оплакване понякога е израз на умора или отговор на стресов фактор. И в двата случая помагат релаксиращи практики, йога упражнения, аеробика и гимнастика. Ако сте прекалили с тонизиращите напитки, също може да се появи треперене. Внезапната превъзбуда се появява в резултат на въздействието на кофеина върху централната нервна система. Когато треперенето се съчетае с раздразнителност и главоболие, това е категоричен сигнал, че трябва да намалите кафетата, колите, енергийните напитки и черния чай. За по-сигурно се консултирайте с лекар, който да се увери, че симптоматиката не е част от клиничната картина на някое заболяване.

Понякога треперенето е страничен ефект от прием на медикамент – недобре дозиран или влязъл в лошо съчетание с друго лекарство при комбинирана терапия. В такъв случай посетете личния си лекар. Той ще промени дозировката на препарата или ще замести някой ох медикаментите.

Треперенето може да издава и сериозни здравословни проблеми, изискващи бърза намеса на специалист.

Ниска кръвна захар

Когато треперенето се съчетае с чувство за глад, слабост, изпотяване, ускорен сърдечен ритъм, вероятно организмът сигнализира за настъпващ хипогликемичен пристъп. Състоянието е опасно, затова трябва да се овладее бързо. Незабавното хапване на нещо сладко или поставянето на бучка захар под езика предотвратява вредното въздействие на ниската кръвна захар. Консултирайте се с лекар какви трябва, да бъдат следващите мерки, за да не се повтори кризата.

Заболявания на щитовидната жлеза. Треперенето е характерен симптом при Базедова болест. Той се комбинира със загуба на телесно тегло въпреки повишения апетит, нервност, прекомерно изпотяване, сърцебиене, умора и изпъкване на очите. Уголемяването на щитовидната жлеза също е клиничен белег -специалистите могат да го установят само чрез опипване. При навременно поставена диагноза и предприемане на медикаментозно лечение болните бързо оздравяват. Треперенето се проявява и при други форми на повишена функция на щитовидната жлеза. Най-често са засегнати хора между 30- и 40-годишна възраст.

Болест на Паркинсон и множествена склероза. Треморът на ръцете е най-типичният симптом за Паркинсонова болест. Той е придружен от резки и сковани движения на тялото, затруднено запазване на равновесие, проблеми при преглъщане. Първите прояви на клиничната картина могат да настъпят след 50-годишна възраст. Взетите адекватни терапевтични мерки значително забавят развитието на заболяването. Когато треперенето е придружено от изтръпване, мускулна слабост и спазми, много е възможно навлизане в началната фаза на множествена склероза. Наложителен е преглед при специалист, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *