Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо да внимаваме с диетичните напитки?

Учени от Американската академия по неврология обявиха, че предпочитането на диетични газирани напитки може да има сериозни последици за човешката психика. Специалистите са установили, че редовното пиене на подсладените напитки, особено диетичните с изкуствени аналози на захарта, е свързано с нарастващ риск за депресии сред възрастните хора.

gazВ хода на голямо изследване, започнало преди 10 години, са били анкетирани 263 925  доброволци на възраст от 50 до 71 години. Техните навици били проверявани системно всяка година. Сред наблюдаваните продукти са били газираните напитки, чай и кафе – като повсеместно разпространени. Според изследователите постоянната употреба на всичките или на някои от тях може да има важни психически или физически последици, описват от medikforum.ru.

Десет години след първата анкета станало ясно, че 11 000 човека от наблюдаваните са развили различни депресии. Според медиците умерено високият риск от депресия е свързан с честата консумация на подсладени напитки. Най-високо ниво на риска било диагностицирано при онези доброволци, които предпочитали диетичните газирани напитки.

В медицинските изследвания все по-често се обръща внимание върху факта, че напитките с изкуствени „синоними” на захарта – аспартам, захарин – могат да окажат негативно въздействие върху човешкото здраве.

Колкото до другите напитки, които също са били обект на това изследване, ето какво излиза. Употребата на кафе намалява вероятността от депресия. Хората, които изпиват 3-4 и дори повече кафета в рамките на деня, са с 10% по-защитени от депресиите. Сравнението е с онези потребители, които изобщо не пият кафе.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *