Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Могат ли плодове и зеленчуци да ни заменят водата?

Човешкото тяло се състои 70% от вода и без тази течност животът е невъзможен. Но за някои хора пиенето на вода е истинско изпитание; те не изпитват никакво удоволствие от това – да утолят жаждата си с чиста питейна вода.

vodaВсеки лекар може да ви изнесе лекция за ползата от водата. Мнозина ще ви уверяват, че е необходимо да се пият по два литра на ден…или три…или четири! Кошмар за онези хора, които търсят нещо друго, което да им замени живителната течност.

Водата не съдържа никакви калории, коментират от medikforum.ru. Втози смисъл и най-добрите сокове, компоти и газирани напитки не са еквивалент на водата. Във всички тях има твърде много захар и би трябвало да сме внимателни с потреблението им. Чаят и кафето са нещо хубаво, но се пият наистина с мярка и не вкарват в тялото достатъчно количество вода; дори стимулират изхвърлянето на течности.

Наистина – водата няма алтернатива. Всъщност една нелоша възможност дават плодовете и зеленчуците. В тях водата достига до 90% и ако ги похапваме в достатъчно количество, можем да намалим потреблението на вода с 20-30%. Особено добри за такава задача са краставиците, дините, ягодите и целината.

Тези плодове и зеленчуци съдействат за пренасянето на кислород и хранителни компоненти до клетките, да се регулира телесната температура и да се поддържат нормални условия за функциониране на всички органи и системи. Водата от плодовете и зеленчуците е в състояние да изпълнява и друга важна функция – да отмива от организма токсините, натрупвани в резултат на обменните процеси.

Колкото до пиенето на водата – най-полезна за организма е тя, когато е със стайна температура. Тогава организмът я усвоява най-добре. Правилно е постоянно да се поемат глътки вода – а не да се “наливаме”, когато усетим силна жажда. В горещи дни най-утоляваща е водата с резенче лимон в чашата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *