Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Три тревожни признака на обезводняването

Обезводняването е много опасно състояние: доста хора обаче не разбират какъв е рискът за здравето и дори за живота им от това. Американски експерти посочиха три ясни признака на обезводняването, които трябва да накарат всеки човек веднага да започне да пие течности. За предпочитане – вода!

revita24Първият признак е главоболието, обясняват от medikforum.ru. Организмът непрекъснато губи вода, а пиенето не е непрекъснат процес, нали? Заедно с влагата вие губите и крайно необходими за здравето соли, като натриевата и калиевата. Загубата и недостигът им причиняват промени в химическия състав на кръвта. Мозъкът е най-чувствителен към промените и тази чувствителност е причина за главоболието. Колкото по-силно изразено е обезводняването, толкова по-силно е и главоболието. При загуба на течности се намалява общият обем на кръвта и мозъкът получава по-малко кислород.

Втори признак – урината става твърде жълта. Жълтият цвят е присъщ за урината и е свидетелство за това, че нещата в организма са нормални. При обезводняването обаче жълтото става твърде наситено. Това е знак, че количеството на отделяната урина намалява и тя е по-концентрирана. Когато течностите в тялото са малко, урината се отделя трудно; тя се застоява и в нея концентрацията на отпадъчни продукти и токсини е висока.

Запек – трети признак на обезводняването. На пръв поглед запекът няма връзка с водата в организма. Но водата практически измива от тялото всичко излишно и отпадъчно. Ако водата е малко и недостатъчно – масата екскременти престава да се движи към изхода и това причинява мъчителна констипация.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *