Седем чудеса на живата вода

Живата (структурирана, “мръзнала”) вода е едно от средствата, чрез които немалко привърженици на природосъобразния живот практикуват очистване на организма и укрепване на имунната система.

zhyvaya-vodaПриродата е създала един съвършен механизъм за очистване на водата чрез замръзване и последващо размразяване. След като стане лед и отново се размрази, водата придобива структура, аналогична на течността в междуклетъчното пространство на човешкия организъм. Това е причината тя да бъде възприемана пълноценно – организмът ни е подготвен за нея. Вещите в тази магическа материя твърдят, че размразената вода може да сътвори поне седем чудеса. Ето как ги класифицират експертите на zdorovieinfo.ru:

* Жива вода за отслабване. Ако искате да отслабвате, пийте повече от нея. Тя ускорява обменните процеси и по този начин съдейства за стопяване на килограмите. Добре е преди хранене да се изпива по една чаша размразена вода, за да се притъпи острото усещане за глад.

* Живата вода подпомага възстановяването на енергийния баланс на организма. Обезводняването често е причина за бърза умора и слабост. Водата е необходима на сърцето, за да може по-ефективно да изтласква кръвта и да снабдява органите с кислород.

* Живата вода е важна за мозъка. До 80% от състава на главния мозък е вода. Ако сме обезводнени, мозъкът ни изпитва стрес. След такова състояние равновесието се възстановява най-бързо чрез размразена вода.

* Жива вода за мускулите. Тя помага да се предпазим от мускулни спазми и болки в ставите. Без вода губим умението си да се движим.

* Жива вода за красива кожа. Тази вода е най-добрият разтворител. Тя помага на организма да се освободи от токсините. Това на практика е най-ефикасният “крем”, който запълва бръчките и помага да поддържаме гладка и еластична кожа.

* Жива вода за очистване. Размразената вода извежда от организма вредните съединения чрез храносмилателната и отделителната система. Ако сте обезводнени, тялото ви не може да се справи успешно с подобна задача.

* Жива вода за бъбреци. Все повече са жертвите на бъбречнокаменната болест. Една от причините за това може а е недостигът на вода, която помага да се разтворят камъните и да се изведе пясъкът от организма.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *