Кръгове под очите – опасен знак!

Ако под очите ви се появят тъмни кръгове и отоци във вид на торбички, непременно идете на лекар. Сред причините за появата на тези дефекти могат се крият болестни отклонения.

okotoЕстествено – при първата си поява кръговете алармират за проблеми в ранна фаза. В по-късна те могат да станат хронични и дори неизлечими.

Експертите смятат, че тъмните кръгове могат да бъдат предизвикани от такива сериозни заболявания на вътрешни органи, като сърдечно-съдова патология или неблагоприятни процеси в половата система. При всички случаи неглижирането на тези знаци може да се окаже лекомислено пропускане на възможност за ликвидиране на бжолестната заплаха.

Отоците сутрин обаче не винаги са причина за безпокойство, отбелязват от medikforum.ru. Тези отоци се обясняват в минутите след пробуждане със забавената микроциркулация на кръвта и лимфата. През деня, когато очните мускули работят, лимфотокът и кръвообращението се нормализират и отоците изчезват. Ако искате да предотвратите утринните отоци, по съвет на козметолозите трябва да прекратите приема на течности четири часа преди сън. Сутрин, ако все пак отоците са налице, си направете компреси с пакетчета зелен чай. В повечето случаи това помага.

Ако обаче и след изпълнението на тези препоръки отоците не изчезнат – ще трябва да проверите при лекаря бъбреците и сърцето си.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *