Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Очите най-добре показват какво е здравето ни

Очите са прозорци към душата, но когато става дума за здраве, лицето е истинският разказвач

очи

Всички знаем, че от умора руменината повяхва, а стресът предизвиква петна.

Здравата кожа е резултат на толкова тънък химичен баланс, че какъвто и да е проблем се отразява на външния вид. Без да подсказват точна диагноза, кожните симптоми на определени места дават ориентир добре ли сте, или зле. А в някои случаи дори насочват към проблема.

1. Зачервяване между веждите

Заболяването, наричано розацея започва като склонност към изчервяване, после се превръща в постоянна червенина в средата на лицето. Кожата може да стане свръхчувствителна, понякога е съпроводено от мазна кожа на лицето и пърхот.

При това над половината от засегнатите страдат и от очна розацея с парещо дразнене в очите.

Розацеята може да предизвика възпаление на вътрешната страна на клепачите или конюнктивит, за който е характерен „люспестият“ вид на засегнатите тъкани.

Учените все още не знаят какво причинява заболяването. Според едни е разстройство на капилярите на лицето, според други причината е бактериална инфекция.

Въпреки популярността му митът за причиняването на червенината от честата употреба на алкохол не е верен. Понякога зачервяването е признак на болестта лупус – автоимунно заболяване, при което тялото произвежда антитела срещу клетките си. Лупусът не е безобиден, затова при упорито зачервяване трябва да се потърси лекарска помощ.

2. Изсъхване на челото и веждите

Понижената функция на щитовидната жлеза е най-често срещаното й разстройство. При него жлезата не произвежда достатъчно щитовиден хормн, което забавя метаболизма на тялото. Симптомите включват отпадналост, зиморничавост, ленива памет, суха кожа и коса, запек, а при по-млади жени и обилна менструация. Болните са със забавен пулс, което намалява притока на кръв към кожата.

При много от пациентите окапват външните краища на веждите. При забелязване на тези признаци е добре да се снеме кръвна картина.

3. Бледи клепачи и бели кръгове в очите

Ясно изразен бял кръг около ириса на окото насочва за повишен холестерол в кръвта. Обикновено се проявява при възрастни хора, но засяга и по-млади пациенти, с метаболитни отклонения.

Белите кръгове в очите често са съпътствани от бели или жълтеникави петна по кожата около тях. Обикновено те не трябва да са причина за тревога, но е добре да си проверите нивото на холестерола. Ако не се лекува, повишеното му ниво може да причини сърдечносъдови заболявания.

Бледостта на вътрешната страна на клепачите може да показва анемия, понижен брой червени кръвни телца, които разнасят кислорода по тялото ви. Отпадналостта също е сред симптомите на анемията.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *