ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да отслабваме с мюсли?

Който иска да има стройна фигура знае, че за това помага закуската от мюсли. Тази храна съдържа фибри, които усилват чревната перисталтика. Освен това разграждането й се нуждае от доста енергия, което възпира отлагането на мазнини.

MuesliОвесените ядки, които са съществена част от храната, извеждат от тялото токсините и редуцират холестерина и холестериновите плаки от кръвоносните съдове.

Диетолозите обаче отбелязват, че всичко това се отнася само за най-простия вид мюсли, коментират от medikforum.ru. Това е семплият коктейл от зърнени ядки, които не са обогатени със сладки сушени плодове или шоколад. По-добре е да им добавим семена от тиква, сусам или малко орехови ядки.

Ако обогатим закуската от мюсли с мед, захар, сироп или шоколад, кокос, ние само ще повишим нейната калоричност. Не е добра идея да прибавяме пържени вкусотии или различни изкуствени овкусители. Всичко това няма нищо общо с полезните мюсли-ефекти.

Закуската мюсли сама по себе си е заредена с калории – но те са ориентирани към поддържане жизнените функции на организма. Точно затова е добре да се похапва мюсли на закуска – така калориите се изразходват в процесите на метаболизма.

За да се опрости усвояването на продукта е добре сухата консистенция на храната мюсли да се “очовечава” с обезмаслено прясно или кисело мляко. Върши работа и натуралният сок – също вкусен вариант, и без много допълнителни калории.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *