ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето кои са ужасните болести, които причинява заседналия начин на живот!

Ако работите в офис или у дома, това са болестите, които могат да ви причинят немалко неприятности

заседна живот Затлъстяване

Истински бич на съвременността. Можем дълго да разсъждаваме за ролята на ендокринните нарушения за затлъстяването, но в повечето случаи причините за наднормено тегло са неправилното хранене, слабата двигателна активност и ненорми- работен ден. В резултат освен нарушен метаболизъм се появяват атеросклероза, артериална хипертензия, нарушения в работата на бъбреците.

Заболявания на стомашно-чревния тракт

Те също са следствие от хилодинамията и неправилното хранене. Чувството на парене в епигастрията, болката и дискомфортът, загубата на апетит и гаденето, подуването на корема свидетелстват за заболяване на стомаха.

Хемороиди

Това е патология на кръвообращението в малкия таз. Незабавно трябва да се потърси лекарска помощ, иначе могат да прогресират не само в доброкачествени изменения (язва на стомаха и дванадесетопръстника, неспецифичен язвен колит), но и се засилва рискът от онкологични заболявания.

Патологии на сърдечносъдовата система

Това е една от основните патологии, водещи до летален изход. Тези заболявания са причина за 57% от смъртните случаи. Ако се появи стягаща болка в областта на сърцето, зад гръдния кош, която се насочва към лявата ръка и под лопатката, появява се при физическо натоварване и отшумява с нитроглицерин, това свидетелства за развитие на атеросклероза и е огромен риск за ранни инфаркти на миокарда и инсулти. Причини за тези сърдечни болки отново са неправилното хранене, затлъстяването, злоупотребата с кафе, пушенето, стресът, преумората, хилодинамията.

Разширени вени

Причина за варикоза на долните крайници е слабоподвижният начин на живот, пушенето и любимата поза „крак върху крак“ при работа с компютър. В резултат – възпаление на вените, тромбофлебит, отоци в краката и повишено артериално налягане.

Болести на дихателните органи

Те невинаги са следствие от простуда, пневмония или други инфекциозни заболявания. При достатъчно дълго пребиваване в помещение с голямо струпване на хора, климатици и при контакт с алерген могат да се наблюдават задух, чувство на недостиг на въздух, безпричинна кашлица, чести бронхити и трахеити дори в топлите сезони, което създава предразположение към
бронхиална астма, която много трудно се лекува.

Неврологични заболявания

Те се проявяват със следните симптоми: чести колебания в настроението с преобладаване на депресивните състояния, тревожност, снижаване на паметта, раздразнителност, нарушено внимание, намаляване на интелектуалните способности, лош сън и често главоболие. Всичко това е следствие от преумора и недоспиване, стрес и продължителна работа с компютър.

Заболявания на очите

От сухота в очите често се оплакват хората, работещи в офиси на компютър. Човек може да усети намаляване на остротата на зрението, чувство за „пясък в очите“, бърза уморяемост на очите и появата на болки в очната ябълка, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *