БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Простатата е второто сърце на мъжа

Жлезата от мъжката репродуктивна система е ахилесовата пета на силния пол

простата

Тя често бива поразявана от различни заболявания -възпалителни в млада възраст, доброкачествена хиперплазия и карцином след 50 години

Оплакванията, които подсказват, че нещо с простата не е наред, са чести позиви за уриниране, особено през нощта, трудност при започване, болка и парене, тънка и вяла струя или пресичане на струята при уриниране.
Спазването на профилактични мерки помага на мъжете да поддържат здравето на простатата.

Спортувайте редовно. Редица проучвания сочат, че мъжете, които имат добра физическа активност, са по-малко застрашени от заболявания на простатата. Не подценявайте гимнастиката и ходенето пеша – те подобряват циркулацията на кръв в долната част на таза. Активното движение помага и за поддържането на
нормално телесно тегло, което също е важно за здравето на мъжката жлеза.

Проявявайте сексуална активност. Нередовният полов живот повишава риска от здравословни проблеми. Обяснението е, че семенната течност съдържа токсични вещества, които се отделят при еякулация.

Здравословна диета. Ограничете мазнините. Проучване на университета в Харвард показва, че при мъжете, които приемат по 90 г мазнини дневно, рискът да развият рак на простатата е два пъти по-висок в сравнение с онези, консумирали под 60 г. Доматите, броколите, карфиола и зелето задължително трябва да присъстват в менюто ви. Доматите са богати на ликопен, който е мощен антиоксидант с антиканцерогенно действие. А изброените видове зеле съдържат съставки, които спомагат за елиминирането на канцерогенни вещества от организма. Нови проучвания показаха, че калцият повишава риска от злокачествено заболяване на простата, затова не прекалявайте с млечните храни. Червеното вино обаче е в списъка на препоръчителните напитки заради съдържащия се в него антиоксидант ресвератрол.

Внимавайте с хранителните добавки. Противоречива е информацията точно кои от тях пазят простатата, затова е най-добре да се консултирате с уролог. Поддържайте стабилно нивото на цинк. Дефицитът, както и повишените количества на този минерал повишават риска от развитите на заболяване.

След 45-годишна възраст веднъж в годината посещавайте специалист, а при проблеми – и по-често, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *