Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо краката отичат през лятото?

Вените не обичат топлото време, затова в жегите краката отичат

отекли крака

Проучване сред близо 30 000 души показва, че 37% от хората в България над 18-годишна възраст в различна степен страдат от хронична венозна недостатъчност. И това не е само у нас. Варикозна-та болест е една от най-разпространените в света. Причините са различни -фамилна обремененост с вродени нарушения в съединителната тъкан или във венозните клапи; наднормено тегло, намаляващо еластичността на стените на кръвоносните съдове; недостатъчна двигателна активност – продължително седене или стоене прав; отслабен тонус на мускулатурата поради напредване на възрастта. Сред рисковите фактори са обувките на високи токчета и тесните панталони, упражняващи натиск върху вените в областта на коляното и на таза, което допринася за непрекъснат венозен застой.

Хроничната венозна недостатъчност протича в един нулев стадий, последван от още 6, обяснява пред вестник „Всичко за семейството“ доц. д-р Кузман Гиров.“ При нулевия стадий няма никакви видими следи по краката, но в края на работния ден, а понякога още от обяд се появява усещане за тежест и болка. Пациентите чувстват краката си като напомпани. Това е първият симптом, че вените не са в добро здраве. Необходимо е посещение при специалист, който да назначи лечение.“

Малки венозни разширения под формата на метлички бележат първия стадий на заболяването. При втория се наблюдават разширени вени с различна големина. В следващия краката започват да отичат -обикновено 2-3 часа след ставане от сън. С времето отокът става постоянен. В четвъртия стадий се променя цветът на кожата. Над глезените отначало той е светлокафяв, като постепенно потъмнява. В предпоследния етап вече има белези от заздравели рани, а последният се характеризира с т.нар. варикозни язви.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *