Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Продължителният запек трови организма

Стегнатият стомах е едно от най-често срещаните оплаквания при много хора

запек стомах

Във Франция например от запек страдат около 10 млн. души, а в Германия – 30% от населението. През последните години лекарите отбелязват сериозно увеличаване на броя хора, оплакващи се от този здравословен проблем, като причините обикновено са в начина на живот и хранене.

Еднократното всекидневно „изпразване“ на стомашно-чревния тракт не е задължителен признак за нормалната му дейност. Днес е прието да се смята за нормална честота на ходене до тоалетна по голяма нужда от 3 пъти на ден до 3 пъти седмично. Под запек се разбира затруднена или системно недостатъча дейност на стомашно-чревния тракт за повече от 48 часа. Измененията в типичните за всеки отделен човек честота и ритъм на дефекация също са важен признак за запек.

При наличието на стегнат стомах може да се наблюдава понижаване на апетита, намалена трудоспособност, главоболие, болки в мускулите, обща нервност, лошо настроение, безсъние. Понякога упоритият запек е съпроводен с изменения в състоянието на кожата – тя става бледа, с жълтеникав оттенък, отпуска се, губи еластичност. Продължителният запек е причина за появата на различни неприятни заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *