ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сокът от зелен фасул е спасението на диабетиците

Този сок е особено подходящ за диабетици. Диа­бетът е болест на обмяната на веществата, която се предизвиква от прекомерната консумация на скорбяла и захар. Тази болест се влошава при употребата на ме­со и месни продукти.

 сок от зелен фасул, зелен фасул, диабет, скорбяла

Известно е, че инжектирането с инсулин не лекува диабета. Той не е наследствена болест, но въпреки то­ва може да се предизвика чрез унаследения навик да се консумират големи количества концентрирани въгле­хидрати. Употребата на термично обработено (неорга­нично) брашно и зърнени храни, както и храненето на децата с пастьоризирано или варено краве мляко, е фактор, който допринася за развитието на диабета как­то в детска възраст, така и при възрастните.

Инсулинът е вещество, отделяно от панкреаса, спо­магащо за усвояване на натуралните захари (но не и на изкуствените), които се превръщат в гориво за орга­низма. Както отбелязахме и преди, тялото може да из­ползва конструктивно само естествените органични за­хари, които се намират в значителни количества в су­ровите и пресни плодове и зеленчуци. За да усвои скорбялата или рафинираната захар, организмът ни първо трябва да ги превърне в прости захари. Скорбя­лата е неорганичен продукт и захарта, която се преобразува от нея в тялото, също е неорганична. Неорганичните елементи не съдържат ензими. То­зи процес на преобразуване натоварва панкреаса, кой­то произвежда безжизнени атоми, които нямат храни­телна стойност за клетките и тъканите на тялото. Ре­зултатът от всичко това, е известен като диабет.

Факт е, че диабетно болните натрупват излишни мазнини, поради изкуственото стимулиране с изку­ствен инсулин, който не само че не успява да изгори отпадните вещества, но и спомага за тяхното акумули­ране.

Установено е, че сокът от зелен фасул и брюкселско зеле съдържа елементи, осигуряващи отделянето на ес­тествен инсулин, необходим за нормалното изпълне­ние на функциите на панкреаса.

ВАЖНО! При диабет е необходимо изключване на всякакви концентрирани захари и скорбяла от диетата. В същото време се препоръчва пиенето на сок от моркови, маруля, зелен фасул и брюкселско зеле — около 1 литър дневно, както и по 500 мл сок от моркови и спанак. Към този режим на хранене се препоръчва и извършването на прочистващи процеду­ри (клизми и иригации на дебелото черво).

Повече по въпроса вижте в книгата на д-р Н. Уокър „Лечебни сурови плодови и зеленчукови сокове

 

НОВА НАДЕЖДА ЗА ДИАБЕТИЦИТЕ, ХОРАТА С РАЗШИРЕНИ ВЕНИ И СТУДЕНИ КРАКА!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Сокът от зелен фасул е спасението на диабетиците

  1. Група диабетици каза:

    Статията е написана тотално непрофесионално!!! НИЕ диабетиците, МОЛИМ автора на тази заблуждаваща писаница, да прочете повече за заболяването и тогава да си позволи да пише! Благодарим….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *