ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Комбинация от домати и орехи предпазва от рака

Какво се съдържа в дома­тите?

домати, орехи, храна против рак, тумори, лекарство против ракТе са любимият ни зеленчук. Какво са спагетите без доматен сос или пърже­ните картофки без кечуп? Те са безценни доставчици на ценни вещества. Съдър­жат каротиноиди, на първо място предпазващия от рак ликопен, освен това калий, витамин С и антиоксиданта кверцетин.

От кои болести ни пред­пазват?

Действат ефикасно срещу свободните радикали, могат да предпазват от рак и да препятстват деленето на изродените клетки. В страни с висока консумация на домати, например средиземномор­ските, се среща доста рядко рак на простатата и на белите дробове.

Как да им се наслаждава­ме?

Ликопенът не се увреж­да от топлинната обработка, дори се усвоява по-добре от сварени домати. Добре е да добавим малко мазнина. За да поемем всички биоактивни вещества, трябва да предпо­читаме пресните домати (с ципата) пред консервираните. При покупката внимавайте да няма петна потях.

Какво се съдържа в оре­хите?

Обикновено ни гризе съвестта, когато си хапваме орехи, защото си мислим, че съдържат много мазнини. Те обаче са богати на ненаситени мастни киселини и са полезни. Съдържат освен това вита­мини от група В, витамин Е и минерални вещества като магнезий и цинк. Влияят мно­го добре на нервите и мозъка и се перфектната храна при стрес. Известни са като добри антиоксиданти.

От кои болести могат да ни предпазят?

Орехите заздравяват сърцето, свалят нивото на холестерола. Има някои нови студии, които твърдят, че многото биоак­тивни вещества в тях пред­пазват от рак.

Колко орехи да ядем?

Уче­ните препоръчват седмично около140 г или една шепа на ден. Съхраняват се в затворен буркан на студено.

 

Китайците се лекуват с храната си!

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *