Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Срещу болки в ушите: Използвайте пресен сок от дебела мара

Ако страдате от болки в ушите, използвайте пресния сок от растението дебела мара, известно още като „дебелец“ и „алпийска роза“. За да получите пресен сок, обелете листенцата и пристиснете. Направете процедурата поне по 2 пъти на ден до премахване на болката.

debela mara

Растението дебела мара лесно се отглежда както в градината, така и в саксия. Сокът от него притежава мощно противовъзпалително и антибактериално действие. Освен при ушни проблеми, помага и при мазоли, рани и циреи по кожата.

Против мазоли:

Малко преди да си легнете, си направете топла баня на краката. За целта в топла вода сложете 1 ч.л. сода. Дръжте краката си 15 минути в тази вода, след което ги подсушете и върху мазола или загрубялата кожа наложете листенце от дебела мара. Предварително обаче трябва да отстраните горната ципа на растението. Можете да закрепите листото с лейкопласт и да останете с него по време на сън. За отлични резултати правете тази процедура в продължение на няколко поредни вечери.

За бързо зарастване на рани и циреи по кожата

Ако имате такива проблеми, налагайте листа от дебела мара върху проблемния участък. И в този случай е задължително да отстраните повърхностната ципа на растението. Ако раните са гнойни, на 2-3 часа слагайте нови листенца.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *