Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да предпазите диабетика от травми на открито

Всеки трябва да се пази от инциденти на двора, които са учудващо често сре­щани. Но диабетиците също така трябва да положат специални усилия, за да предпазят ходилата си от мазоли и наранявания, кожата си – от изгаряния, и организма – от обезводняване. Ето как да се защитите, докато се раздвижвате навън.

 диабетик, диабет, висока кръвна захар, диабет тип 2, спокойствие, сън, понижаване на кръвната захар

Обличайте свободни памучни панталони и блузи с дълги ръкави.

Все­ки, който е работил по двора с голи крака и ръце, знае колко лесно се получа­ват одрасквания, ожулвания или ухапвания от насекоми. Това са наранявания, които вероятно дори не бихте забелязали, но те могат да се инфектират с времето. Избягвайте прекалено широките дрехи, които биха се закачали в из­ползваните от вас инструменти.

 

Винаги носете градинарски ръкавици.

Дори леката работа е двора може да навреди на ръцете ви. Освен случайните одрасквания и убождания, не мо­жете да избегнете мехурите. Купете си няколко комплекта ръкавици и ги дръж­те при инструментите за работа в градината. Ако ще боравите с остри предме­ти като ножовете на косачката за трева, използвайте специални предпазни ръ­кавици с допълнителна изолация, за да защитите дланите си.

 

Преди да се захванете за работа, поиграйте на нещотърсачи.

Оглеж­дайте се за клончета, камъчета и стъкла. Преди да започнете с подрязването на живия плет, плевенето и косенето, вземете една кофа и се разходете за десети­на минути из двора. Слагайте в кофата всякакви захвърлени предмети, които биха могли да ви наранят, докато работите, включително камъни, жици, пръч­ки, пирони и разхвърляни играчки. Всички те могат да се превърнат в истин­ски шрапнели, ако попаднат в някоя от градинските машини.

 

Постарайте се да предотвратите инцидентите при работа с косачката.

Ако косачката ви за трева се бута, движете се напряко на наклоните вместо на­горе и надолу и не я издърпвайте към себе си. Така ще намалите опасността от подхлъзване и нараняване, нанесено от машината. Ако косачката ви е бъги, управлявайте я нагоре и надолу по полегатите склонове и избягвайте стръмни­те участъци. Косете само през деня и се постарайте да имате видимост напред поне от метър и половина. Ако тя може да се движи сама, никога не заставайте пред нея и винаги освобождавайте предпазителя, когато я палите.

 

Намажете се обилно със слънцезащитен лосион 30 минути преди да излезете навън. Използвайте го дори при лошо време. Изберете продукт с фактор най-малко 25, а тези, които хидратират, са още по-полезни. Когато ко­жата ви е защитена от влиянието на слънцето и е овлажнена, има по-малък риск от мехури или напуквания, които са предпоставка за инфекции.

 

Работете преди 10 и след 16 часа.

Според едно американско изследване диабетиците имат понижена поносимост към горещината, защото отделят по-малко пот от останалите. Заради влиянието на топлината върху тялото е мно­го важно да не прекарвате дълго време навън между 10 и 16 часа, когато слън­чевите лъчи са най-силни. Планирането на работата в градината за рано сут­рин или късно следобед ще ви помогне да поддържате здравословна телесна температура.

 

Пийте допълнително вода, когато работите на открито.

Повечето хора имат нужда от минимум 8-10 чаши вода от по 240 мл дневно. Когато работите в горещините, трябва да приемате дори повече. Преди да излезете на двора, вземете спортна манерка с вместимост два литра и я напълнете с леденостудена вода. Сложете съда на видно място, за да ви напомня да отпивате на всеки 15 минути. Така ще се предпазите от обезводняване, което може ударно да по­виши нивата на кръвната захар. А и водата ви предпазва от чувството на глад.

 

 

Ти лайф: Ефективната формула  за щитовидната жлеза и сърцето!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *