Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето една животоспасяваща причина защо трябва да отслабнете сега и веднага!

Повсеместното затлъстяване неусетно стана проблем и за ортопедите

otslabwane

Хората, които днес се нуждаят от смяна на тазобедрена или колянна става, най-често са с наднормено тегло. Статистиката е за цяла Европа и се разисква на медицински конгрес в Лондон. Втората тревожна новина от ортопедите е, че пациентите, натрупали много килограми, в 90% от случаите са и с по-висок риск от усложнения във всяка фаза от протезирането. И скоростта на процеса непрекъснато се увеличава. А прогнозите за връщане към нормален живот се влошават пропорционално на затлъстяването.

Като ориентир за теглото медицината ползва скала, наречена индекс на телесната маса. В стойности до 25 са хората със слабо и нормално телосожение, които стават все по-малко и са предимно деца и млади хора. Попадащите в групата с индекс от 25 до 35 се водят с различни степени на наднормено тегло, а при по-високи стойности – тежко затлъстяване.

Сред пациенти с индекс над 35 инфекциите след операцията и нуждата от повторна интервенция се оказват два пъти по-чести. Това кара ортопедите да припознават затлъстяването като предизвикателство и за тяхната специалност. Вече им се налага се търсят персонализирани методи и техники, които позволяват адаптиране на протезите при извънгабаритни пациенти. Основната трудност е, че неестественият обем на меките тъкани пречи на анатомичното позициониране на изкуствените стави със стандратни елементи. В някои случаи това може да доведе до ненормална механично позиция или най-малкото да удължи продължителността на операцията и кървенето с всички произтичащи усложнения.

Новината идва едновременно с най-пълния досега доклад за затлъстяването. Според данните на Световната здравна организация вече над 2,1 милиарда от хората на Земята са минали разумните граници на телесното тегло. Дебелите боледуват повече и по-тежко, стремително расте и броят на закръглените деца. За десетилетие са се удвоили, което е я част от обяснението за .подмладяването“ на старчески болести.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *