Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Направете си калолечение у дома!

Калните процедури са често срещано лечение в много СПА центрове.

Употребяват се за лечение на суха кожа и болезнени стави, подобряване на разпространението и намаляване на признаците на стареене. Различни видове кал от различни области също имат различни ефекти. Използването кал за СПА процедури може да бъде ефективна, ако знаете какъв тип кал за какво заболяване се прилага.

Изберете калта, която ще използвате въз основа на резултатите, които искате да постигнете. Например, естетите, които се специализират в грижа за кожата използват кал от Мъртво море за маски, които почистват и овлажняват кожата. Фанго, кафеникаво-сивия тип минерална кал, подобрява кръвообращението;  калта, получена от торф, предизвиква релаксация. Други видове калолечение включват вулканична кал – за успокояване болки в мускулите и ставите и кал за лечение на хронични кожни заболявания като псориазис и екзема. Различните видове кал се предлагат в различни форми. Някои са под формата на прах и трябва да се смесят с вода, а някои от тях са вече готови и трябва само да се затоплят и да се прилагат.

В домашни условия можете да приложите следните процедури.

– Подгответе калта според указанията. Може да се наложи да намокрите калта малко преди да я приложите, ако искате кална маска. Просто използвайте затоплена дестилирана вода. Затоплете калта преди употреба чрез поставяне на калта в купа, която сте сложили в по-голям съд с вряла вода – водна баня.

– Нанесете калта според желаните резултати. За стягане на кожата нанесете кал от Мъртво море като маска на почистена кожа, оставете да изсъхне, след което се измива от калта с топла вода. За да лекувате болки в ставите, направете компрес от затоплена Фанго или вулканична кал, поставена върху чиста кърпа. Увийте кърпата около ставата, която искате да лекувате. Можете също така да потопите ръката си в купа със затоплена кал за до 30 минути, след това извадете и изплакнете.

И не забравяйте, че съвсем свободно можете да си запишете каквито искате процедури за лечение с кални бани в съчетание с почивка на море в гр. Поморие.

 

Поморие – уникална лечебна кал и древна история!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *