Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да научите детето да яде домашна храна?

Колкото по-рано научите детето да предпочита храната, приготвена у дома, толкова по-добре

дете здравословно

Концепцията на „споделената отговорност“

Родителите решават: какво да предложат полезна храна; кога закуска, обяд и вечеря, а не безразборно през целия ден; къде на местата, предназначени за хранене. Детето решава: ще яде ли и колко да яде.

Говорете за храна

Децата, които вече са проходили, трябва да се учат да различават цветове, форми, текстури. Храните са превъзходен материал за обучение. Разбира се, наблягайте на здравословните продукти.

Полезните храни с интересни добавки

Ако детето ви обожава пържени картофи с кетчуп или майонеза, предложете му здравословна алтернатива, но декорирана по подобен начин: например лентички моркови или краставица с домашен сос (тартар, пюрирани зеленчуци и всичко, за което се сетите).

Лично участие

Много е важно да научите хлапето, че домашната храна е по-вкусна от тази, приготвена навън. Водете го със себе си в магазина и му давайте възможност да избира продукти, които му се струват интересни. Създайте му навик всяка седмица да пробва ново ястие. Децата обичат да помагат дайте на наследника си да разбърка салатата, да добави подправки или натрошено сирене към блюдата. Обяснете му, че здравословната кухня изисква повече усилия така ще го научите да я цени. Времето за хранене е само за това Изкушението да включиш телевизора или да отвлечеш детето с игра, за да се нахрани, е голямо, но се постарайте да се преборите с него. Един от главните принципи на осъзнатото хранене е концентрацията при прием на храна. Дайте на детето прибори, за да опита да се храни самостоятелно (все някак ще преживеете безпорядъка). Поне веднъж на ден е добре всички членове на семейството да се събират на масата, пише „Рецепти за здраве“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *