Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народна медицина при безсъние

Народни лечители препоръчват при безсъние да слагаме под възглавницата брезови клонки или шепа хмел. Можем да си направим и билкова възглавничка, в която да поставим мащерка, мента, лавандула, борови клонки и листа от рози. Комбинация – по избор.

sonБилките, с чиято помощ може да се подобри качеството на съня, не са една или две, коментират от www.web-zdrav.ru . Съветват ни също да се погрижим в спалнята да има памучна торбичка със сухи корени от валериана.

* Срещу безсънието помага прясно изцеден сок от грейпфрут. Достатъчно е да изпием половин чаша, по възможност от жълт грейпфрут.

* Народната медицина практикува множество рецепти срещу безсъние, в чийто състав задължително се включва растението валериана. Ето една добра отвара, която се приготвя лесно: две чаени лъжички сух корен от валериана се варят 5 минути в чаша вода, след което отварата се оставя да изстине до стайна температура. Отварата, подсладена с лъжичка мед, се изпива около час до 30 минути преди лягане вечер.

* Коктейл от бадеми и тиквени семки. Учените са открили, че при хората, които страдат от безсъние, нивото на триптофан в кръвта е понижено. Именно триптофанът отговаря за изработването на хормон, гарантиращ заспиването. Нивото на триптофана може да се регулира чрез домашен коктейл, за който ни трябват 20 бадема и една чаена лъжичка белени тиквени семки. Ядките и семената се счукват и се заливат с чаша вряща вода. Сместа се оставя за 8 часа, след което се прецежда и течността се изпива вечер преди лягане.

* Настойка от копър. Една супена лъжица семена от копър се счукват в хаванче и се заливат в термос с половин литър вряла вода. Термосът се затваря и се оставя за една нощ. След това настойката се прецежда и от нея се пие по една чаша вечер без подслаждане.

* Ябълков оцет и мед. Три чаени лъжички ябълков оцет се разбъркват хубаво с една кафена чашка мед. Сместа се държи в стъклено бурканче в хладилника. Вечер се вземат преди лягане две чаени лъжички от сместа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *