Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои болести цери горчивата тиква?

Горчивата тиква, известна още като азиатска или китайска тиква (Momordica charantia), е уникално творение на природата. Наскоро бе съобщено, че екстракт от плодовете на това чудато растение могат да лекуват рак.

momordica charantia, japan long 1Доказано е също, че продукти от растението спасяват от болестни проблеми на зрението заради високото съдържание на бета каротин, описват от meddaily.ru. Тиквата е с положително въздействие и при лечението на респираторни заболявания. Учените съветват да се приема всеки ден сок от горчивата тиква, смесен с мед и вода – тази смес е особено благотворна при астма, фарингит и бронхит.

Редовното потребление на тиквения сок повишава енергийните запаси и подобрява издръжливостта. Сокът е истинска панацея: регулира съня и дори помага по-бързо да се спасиш от махмурлук. Очиства черния дроб и възстановява функциите му след алкохолно натравяне. Същевременно стабилизира имунитета и подобрява защитата на организма срещу инфекции.

За да бъде пълна картината на вълшебствата, сътворявани от тиквата, ще добавим и способността на екстракта й да реализира противодиабетичен ефект. Това растение намалява нивото на кръвната захар и се реализира като мощен антиоксидант.

Горчивата тиква, тази суровина за многофункционален цяр – почти панацея, подобрява храносмилането, оптимизира перисталтиката на червата и предотвратява досадния и неприятен запек.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *