Упражнения за стягане на кожата под мишниците

Независимо дали ги наричаме „бинго крила” или „крила на прилеп”, никой не харесва отпуснатата кожа под мишниците. 

Основно за тяхната поява играят роля възрастта, теглото, храненето и липсата на физически упражнения. Но има мерки, които можете да предприемете, за да се борите с грозното увисване. Като начало регулирайте теглото си, а след това се заемете с упражнения, които са насочени към мускулите, разположени по протежение на ръцете и могат да помогнат на тези „крила на прилеп” да отлетят.

Упражненията трябва да бъдат насочени към трениране на задния мускул на мишницата – трицепса и предния мускул на мишницата – бицепса.

  • Застанете в изходно положение с разкрачени крака на широчината на раменете и коленете леко свити. Хванете във всяка ръка по една гиричка и правете замах последователно – лява ръка напред, десен крак и дясна ръка назад; след това дясна ръка напред, а лява ръка и ляв крак назад. Повторете разтяганията по 10 пъти за всяка ръка.
  • Застанете изправени пак с леко разкрачени крака – успоредно на ширината на раменете. Хванете гиричката с дясната ръка, изпънете право напред ръката и приближавайте бавно към лявото рамо. Задръжте в това положение 20 секунди и след това повторете разтягането с лявата ръка към дясното рамо. Повторете по 10 пъти за всяка ръка.
  • Седнете на стол и изпънете краката си напред, така че коленете да са свити само на ъгъл 180 градуса. Подпрете лявата ръка на бедрото си, а с дясната вземете гиричка и започнете да сгъвате и разгъвате ръката, като подпирате лакътя в бедрото си. Направете 15 сгъвания и разгъвания с едната ръка и след това толкова с другата.
  • Легнете на постелка за гимнастика, вземете по една гиричка във всяка ръка и започнете да повдигате бавно ръцете към тавана, докато се съберат над вас. Повторете 10 пъти.

Правете тези упражнения поне три пъти в седмицата и скоро ще имате чудесни бицепси и трицепси.

 

5 рецепти – домашна козметика за лакти и ръце!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *