Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Уникално: Бебе на 13 дни получи изкуствено сърце

Само на 13 дни малката Тиарна стана първото бебе в света, на което британски лекари поставиха изкуствено сърце, съобщава Дейли Мейл

Това е голям успех за медицината и надежда за живот на още много деца с увреждания на сърцето. Малката британка Тиарна Мидълтън е родена с изключително рядък дефект, наречен хипопластичен синдром на дясната сърдечна камера, поради който се блокира сърдечна клапа на артерията, водеща към белите дробове. Още с раждането, сърцето на бебето не е жизнеспособно и лекарите са принудени да включат Тиара към апарат за изкуствено кръвообръщение. Той може да поеме за кратък период функциите на сърцето, като изпомпва кръв и я обогатява с кислород. Това обикновено се налага при сърдечни операции или други критични състояния, но е невъзможно сложната и голяма машина да работи продължително, както изкуственото сърце.

Бебе на 13 дни получи изкуствено сърце
Бебе на 13 дни получи изкуствено сърце

Ето защо детето спешно се нуждае от трансплантация на сърце и за родителите на малката Тиарна остава да се надяват на късмета. В Обединеното кралство донорските органи се записват е единна система и при първа възможност на нуждаещите се от трансплантация на сърце пациенти може да се помогне. Но проблемът с Тиарна се усложнява, защото освен тъканната съвместимост, за нея трябва много мъничко сърце.

Така на 13-тия ден след раждането си малкото момиченце получи изкуствено сърце и нов шанс за живот. По време на деликатна 10-часова операция в болница Фрийман в Нюкасъл, хирурзите поставиха на Тиарна така нареченото „берлинско сърце“. Немската компания „Berlin Heart“ е откликнала на молбата за помощ, като за невероятно кратко време е изработила и доставила на Острова миниатюрна версия на апарата, обикновено предназначен да поддържа живота на много по-едри пациенти.

Според мнението на лекарите, бебето с изкуствено сърце има много по-голям шанс да дочака подходящ орган от донор. Може нещата да се развият благоприятно и скоро малката Тиарна да се озове в прегръдките на своите радостни родители.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *