ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето какво прави д-р Мария Папазова толкова успешен лекар

d-r Maria Papazova, Д-р Мария Папазова, експерт, ендо­кринологияД-р Мария Папазова е медийна звезда, но никога не е търсила известност. Очарованието, което излъчва, и нейната компетентност обаче я превръщат в любим доктор на хиляди телевизионни зрители, застанали пред екрана на „На кафе“ по Нова телевизия. Нейната първа медицинска мечта е ендокринология­та – науката за жлезите с вътрешна секреция.

С какво ви привлече ендо­кринологията?

-Жлезите с вътрешна секреция са основни органи на адаптаци­ята ни и превръщат емоциите в биохимични процеси. При работата ми с пациентите про­умях, че официалната медици­на, защото изучава единствено биологичното тяло на човека, не може да достигне и опише истинските причини за болес­тта. В края на следването ми се срещнах с книгите на Рудолф Щайнер и Петър Дънов и с изненада и възторг започнах постепенно да разкривам час­тици от истинската наука за Вселената и човека.

Така ли се роди интересът ви към алтернативната медицина?

-Да уточним понятията. Ал­тернативна е официалната университетска медицина. Последните двеста години чист материалистичен под­ход в медицинската наука и практика, свързани основно с интересите на фармацев­тичната индустрия, не могат да заличат хилядолетните лечебни познания на чове­чеството. Трябва да сме на­ясно: Традиционната меди­цина дава лечебните насоки, а официалната алтернативна медицина – неотложна и жи­вотоспасяваща помощ. Да подчертаем и разликата между лекарство и меди­камент. Медикаментите са химически продукти, често аналогични на природните средства, но все пак синте­тични. А човек отдавна е престанал да бъде химия, той дори не е само биология, а сложна енергийна система с емоции, душа и дух. Лекарство може да бъде всяко нещо, което влиза в синхронна вибрация с тази система и това не може да е химикал. Ето защо лечение и медикаментозно третиране са две различни неща.

Предполагам, че всички лекари биха се съгласили с вас на теория, но на практика не следват тези идеи…

– Както вече казах, днешната университетска медицина е алтернатива за спешни и неот­ложни състояния. Всички сту­денти се подготвят да окажат помощ при раждане, трахеостомия и т.н. И това е чудесно. Но същевременно системата не „произвежда“ лекари, а дис­трибутори на медикаменти. Това представлява огромен проблем. Опорочено е и общуването на „лекаря“ с пациента. По-стари­те поколения лекари са имали време да изслушват пациента, за да достигнат до същността на проблема. Добрият лекар ле­кува със самото си присъствие, още с първата си дума. Днес консултацията преминава бързо и завършва с подаване на рецепта. За сравнение – в Тибет първата среща с лечителя трае четири дни, по време на които се пие чай и се разговаря…. Това е изключително необходимо, защото болестта идва от ду­шата, а само симптомите се появяват в тялото.

Как тогава човек да си намери най-добрия личен лекар?

– Аз предлагам въобще да ня­мате личен лекар. Личен лекар си е всеки сам. Невежество е да отидеш при доктора и да му кажеш: ето ви моето тяло, излекувайте го. Ние трябва да се научим да разговаряме с нашето любимо тяло, с всяка своя клетка. Най-правилното решение е всеки отрано да се просвеща­ва, да се вземе в ръце и да се грижи за здравето си. Човек е една великолепно органи­зирана, съвършена система, която знае да се самоизцелява. Аз дълбоко вярвам в човешкия организъм. Огромният ни проблем започ­ва от там, че ние не познаваме себе си, а доктора считаме за Бог. Това е невежество и пълна безотговорност.

В какво виждате решение­то на този проблем?

– Пътят към здравето е път на познание. Болестта трябва да бъде дешифрирана внимател­но, за да стане ясно какво има да ни каже. Не всички хора могат сами да стигнат до това, повечето имат нужда от по­мощ. Необходимо е масово образоване и обучение. Тук огромна роля играят медиите. Всъщност повечето пациенти са наясно, че проблемът идва от дълбините на душата.

Все пак, когато се появят физически болки, е малко трудно да разсъждаваме за душата…

– Ако говорим за нетърпими­те болки при бъбречна криза например, веднага трябва да се вика лекар, който ще реши спешния проблем с химиче­ски средства, защото човек има свещеното право да живее без болка. Но оттам нататък трябва да е ясно, че пациентът не се е излекувал, камъкът си е в бъбрека и това, което го е породило, не е отстранено… Интелигентният човек ще си зададе точните въпроси – защо се появи този камък, какви на­вици мога да променя, за да спра този процес, как да се хра­ня, как да мисля. Всеки може сам да потърси разковничето на собственото си здраве. Вярвам, че здравето е естест­вено състояние, че болестта е лечима, ако самият човек се лекува.

Вие как се грижите за собственото си здраве?

– От една страна, като пома­гам на другите. Ние всички сме един енергиен организъм. Ако около мен има дори само един болен човек, той ми вреди. Когато всички осъзнаем това, всички ще бъдем по-здрави, защото ще разберем огромната отговорност към себе си. Всяка сутрин ставам рано, пия вода и тичам – с куче или без куче! После правя комплекс от гимнастически упражнения. Пея – това е вълшебно лекар­ство! Внимавам и как се храня, без да изпадам в крайности. През целия ден пия вода и мно­го често се моля. Благодарната, отворена към Бога душа, лес­но намира правилните реше­ния!

 

 

Бъбречнокаменната болест се развива без симптоми

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *