Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лесни упражнения във водата

Водните упражнения са лесни за изпълнение и в същото време подобряват сърдечно-съдовото здраве, изгарят калории и увеличават силата на организма ни.

Остава само да намерите най-близкия басейн, освен ако вече нямате в дома си. Басейнът предлага терапевтична среда за извършване на водни аеробни упражнения и създава разнообразие в стандартната ви тренировка.

  • Ходене и бягане в басейн с вода, която достига до талията ви е прост начин за повишаване на сърдечната честота и увеличаване изгарянето на калории. Движете се първо бързо, а след това бавно напред-назад из басейна или направете скокове на място. Това са също добра кардио дейност за водата. Правете ги точно както бихте направили на земята, като си движите краката заедно и отделно под водата.
  • Ритниците също увеличават сърдечната честота, докато работите с долната част на тялото. С лице към стената на басейна се хванете за ръба с ръцете. Отпуснете краката си зад вас като им позволявате да плуват на или точно под повърхността. Поддържйте краката си близо един до друг в областта на бедрата и правете бързи ритници с пърхащи движения.
  • Използвайте силата на водата за следващото упражнение. С гръб към стената на басейна хванете ръба с разперени ръце. Бавно вдигнете колене към гърдите, след това пуснете краката обратно във водата. Повторете това упражнение 12-15 пъти за стягане на коремните мускули.
  • Застанете с лице към стената и хванете ръба басейн с всяка ръка. Бавно отпускайте тялото към водата като ръцете се изпъват. След това се  издърпайте нагоре от водата, като главата и брадичката се подпират на ръба на басейна.
  • Най-приятното занимание във водата си остава играта с водна топка – хубав спорт за големи и малки.

 

 

Водата ви дава здраве!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *