Никога и при никакви обстоятелства не пробвайте тези методи за отслабване

В името на стройната фигура някои хора са готови на всичко

близалкаПри това не в преносен, а в буквален смисъл. Да гълтат и пият съмнителни таблетки и твари, да се запечатват в найлон, да се подлагат на мъчения. Не им е трудно да избират – разни сайтове всеки ден предлагат нови и нови магии, обещават фантастични резултати.

Близалки

Тази диета е много проста: в продължение на седмица може да ядете само близалки. Това безумие измислили алпинисти, които високо в планината няма как да си приготвят храна, а близалките им дават енергия и притъпяват чувството за глад.

Някакъв смисъл все пак има. Не трябва да дъвчете безвкусен спанак или парченца соево сирене. Всичко е прекрасно: и сладичко хапвате, и килограмите си отиват. Но това щастие не може да е безоблачно. Първият недостатък е, че бонбонът на клечка вреди на зъбите ви. Другият е още по-тъжен: което е подходящо за алпинистите, не е за простосмъртните обездвижени хора. Основната съставка на близалките са въглехидратите. Те се разграждат много бързо, енергията няма как да се изразходва на бюрото и се натрупва като мазнини. Освен това този режим разбалансира обмяната.

По френски

Програмата е наречена така за създаване на ореол. Ако кажеш, че просто не ядеш бял хляб и сладкиши, кого ще впечатлиш? Друго си е да подхвърлиш небрежно, че си на френска диета. А какво означава тя? Взимате здрава корда, нещо като рибарска. Необходимо е старателно да глътнете корема си, да завържете кордата като колан и да споите краищата със запалка. Щом в корема ви попадне макар и минимално количество храна, кордата се впива в плътта и сигнализира, че трябва да станеш от трапезата.

Практиката показва, че на тази диета може да изкараш 3-4 дни. Проблемът е, че цялата ти мисъл е фокусирана върху кордата, а храната става най-желаното нещо на света. И когато скъсате обръча на мъчението, какво ще направите? Ще се нахраните до насита, нали. Друг е въпросът, че диетолозите препоръчват да пием поне по 2 литра вода, ако искаме да отслабнем. Пий, ако можеш, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *