Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не е трудно да опазите здравето си, ако следвате тези прости съвети

С малко повече практика и усилия може да си наложите изпълнението на тези прости и лесни здравни правила

живот здраве

Дишайте дълбоко. Това просто упражнение включва онази част от нервната система, която активира релаксацията на тялото. Резултатът е забавяне на сърцебиенето, отпускане на мускулите и понижаване на кръвното налягане. Настанете се удобно, вдишвайте дълбоко през носа и издишвайте бавно през устата.

Яйце за здрави очи. Съдържащите се в него каротеноиди лутеин и зеаксантин са много полезни за макулата на ретината, отговорна за централното зрение. Въпреки че листните зеленчуци са по-богати източници на лутеин и зеаксантин, според експертите организмът ги усвоява по-пълноценно от яйцата.

Гимнастика за краката. Ако изпитвате тежест в долните крайници, ще почувствате подобрение чрез серия от упражнения. Редовното разтягане на мускулите повишава силата на бедрата и подобрява състоянието на сухожилията.

Хапвайте пресни, но и сушени плодове. Сушените смокини са източници на някои от по-рядко срещаните антиоксиданти, които обаче са най-полезни. 50 г повишават с 9% способността на организма да неутрализира свободните радикали. Салата от портокали, ябълки, грозде и боровинки осигурява 5 пъти повече антиоксиданти, отколкото ако ядете тези плодове поотделно. Плодовете, които добре се съчетават от здравословна гледна точка, са червени боровинки, ябълки, червено грозде, ягоди, ананас, банани, праскови, портокали и круши.

Зелен чай всеки ден. Тази напитка поддържа в норма холестерола, действа благотворно върху мозъчните функции и понижава риска от рак. Някои изследователи смятат, че всекидневната й консумация предпазва от деменция, включително и от болестта на Алцхаймер, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *