Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кафето ни прави позитивни хора

Кафето действа благотворно на човешките емоции и е в състояние за дълго да съхрани у някого позитивната настройка.Това разбраха немски учени, след като проведоха експеримент с кафе и 66 възрастни доброволци.

cofЗа целите на експеримента учените от Рурския университет ангажирали 66 възрастни доброволци, описват от medikforum.ru. Разделили ги на две групи. Първата група всяка сутрин 30 минути преди експериментите получавала доза кофеин, равна на две кафета. Втората получавала плацебо.

След тази подготовка всички доброволци получавали списък с думи, от които трябвало да подберат тези с положително звучене. Едновременно с това доброволците участвали във визуални тестове. Оказало се, че доброволците, които приемали кофеин, а не плацебо, се спрвяли с всички задачи със 7% по-добре от колегите си. Доброволците от първата група се чувствали видимо по-освободени и щастливи.

Ето как учените обясняват разликата. Кофеинът въздейства върху участъци от главния мозък, отговорни за приятните емоции. Кафето в неголеми дози подобрява скоростта на поведенческите реакции и мисловните процеси.

Наскоро стана ясно, че кафето е отличен продукт за профилактика срещу инсулти: една чашка дневно намалява риска с 20%. Това е по-добър резултат от този на зеления чай – там за 14-процентно намаление на риска е необходимо да се изпият две чаши от напитката. Има специалисти, които дори предлагат комбинация от зелен чай и кофеин – според тях именно тя е най-действена в това отношение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *