ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Яна и Петко Димитров могат да застраховат бебето, запазвайки стволови клетки

Бебето на звездната двойка Яна и Петко Димитров малко чудо, на което се радват родителите, но нищо не пречи да застраховат бъдещето му, запазвайки стволови клетки, съветват техни приятели

Бебето на Яна и Петко Димитров е в цветущо здраве, съобщи щастливият татко, за когото това е втори син. Наред с поздравленията към щастливите родители, приятелите на звездната двойка коментират възможността за застраховка, която съществува един единствен път в живота. Съхраняването на стволови клетки, извлечени от пъпна връв, е реална застраховка за бъдещия живот на бебето и уникалния момент не бива да се пропуска, съветват медиците. И у нас вече действат няколко криобанки за стволови клетки, чрез които родителите могат да застраховат своето бебе, запазвайки стволови клетки от пъпна връв.

Яна и Петко Димитров могат да застраховат бебето
Яна и Петко Димитров могат да застраховат бебето

Съвременната наука доказва, че е способна на чудеса, използвайки стволовите клетки. Те не са мечтаната панацея, която може да избави човечеството от болестите, но са един вид биологична застраховка и могат да помогнат в редица случаи на онкологични заболявания, дегенеративни мозъчни заболявания, имунодефицитни и други – близо 80 вида болести, уверяват лекарите. Според последни данни около 1500 български семейства годишно пожелават да замразят стволови клетки от пъпна кръв на новороденото си бебе. И също както при всички застраховки, по-добре тя никога да не потрябва, обаче е добре да я има, съветват медиците.

От пъпна връв могат да се извлекат най-виталните стволови клетки, и ако се съхраняват правилно (при минус 195 градуса), те са могат да се запазят в продължение на 20 – 25 години. Такива клетки е възможно да се извлекат от гръбначния мозък на пациента до определена възраст, манипулацията е болезнена и рискована в някои случаи, докато пъпната връв се отстранява без опасност за живота на бебето, смята се за биологичен отпадък и просто се унищожава.

Частните криобанки съхранява стволовите клетки срещу заплащане, но все повече привърженици по света намира идеята за даряване на пъпна връв и съхраняване на стволови клетки обществените криобанки. Единствената такава у нас е изградена и работи в „Александровска болница“. Засега там се съхраняват само стотина проби, но след нейното разширение и обновяване, през 2015 г. ще може да поеме десетки пъти повече, пише „Стандарт“. Световната мрежа от обществени банки дава възможност повече хора да намерят адекватно лечение чрез стволови клетки, а бързото развитие на медицинската наука обещава наистина чудеса в борбата с рака, множествената склероза, възстановяване след инфаркт, инсулт и много други заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *