Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изключете дистанционното и рестартирайте мозъка си!

Натиснете бутона „стоп“ СЕГА!

 

Пълното изключване на телевизора е по-препоръчително и от упражненията пред него. Да, има и други неща, които можете да правите в дневната! Дейно­сти, които помагат да общувате по-пълноценно със семейството и приятелите си (игра на карти например), както и да си отпочивате по-качествено, като съ­щевременно поддържат ума бистър. А ако нищо не е в състояние да ви принуди да станете от дивана, поне поканете любимия си човек да ви прави компания. Впоследствие тази близост може да ви отведе към спалнята, а сексът е все­признат метод за облекчаване на стреса. Според едно изследване, когато двой­ките правят секс, при следваща стресова ситуация кръвното им налягане се връ­ща по-бързо в нормалните граници и този ефект продължава цяла седмица.

 

Отделете пространство за игри.

Запълнете някой рафт или шкаф със се­мейни игри и други забавления. Определете един ден от седмицата, в който из­ключвате телевизора и каните приятели, с които да играете домино, монополи, скрабъл, покер или друга подобна игра. Така ще си осигурите тренировка за ума, ще участвате в приятно съревнование и ще се насладите на добро наст­роение.

 

Купете си гигантски пъзел.

Подреждането на пъзел съз­дава усещане за спокойствие. С часове се съсредоточавате в най-дребните детайли от картина или снимка и образът бавно се появява пред очите ви. Купете си възможно най-големия пъзел и отделете маса ли друга повърхност за това старомодно и успокояващо занимание. С удоволствие ще загърбите гледането на телевизия за вечерта (а ако пъзелът е достатъчно голям – и за повече вечери). Забавно е да го редите както сами, така и с цялото семейство.

 

Подредете семейния албум.

Във всяко домакинство има купища снимки, които трябва да се подредят. Оправянето на бъркотията е успокоение само по себе си, но ще получите и емоционален заряд, докато разглеждате фотографиите от­ново. Ако все още не сте си създали система за подреждане на снимките, опи­тайте следното: намерете кутия от обувки или друга кутия, чиято ширина ще пасне на снимките. Използвайте картонени правоъгълници като разделители между различните категории снимки (можете и да купите кутии за снимки с го­тови разделители). Надпишете етикет с категорията в горния ъгъл на всеки раз­делител (например „Мария“, „Коледа“, „Семейни“ и „Животни“). Докато раз­глеждате фотосите, отделяйте най-хубавите за албума, подредете тези, които искате да задържите по категории в кутията, а останалите изхвърлете.

 

Играйте на „музикален масаж“ с партньора си.

Заредете уредбата (по възможност модел с опция за смяна на дисковете) с музика, която ви вдъхновя­ва за „игриво настроение“. Половината песни избирате вие, другата полови­на – партньорът ви. Запалете свещ и загасете лампата. Включете уредбата и я настройте да пуска произволни песни (shuffle). Правилата на играта са прости: докато звучи мелодия, избрана от вас, вие правите масажа. Когато свири музи­ка, избрана от партньора ви, е негов ред да ви направи масаж. „Играта“ продължава, докато двамата не решите да продължите с нещо друго.

 

Направете романтичен „лагер“.

За да изживеете една романтична приклю­ченска вечер, си направете „лагер“ в дневната за една вечер. Изнесете масичка­та и останалите мебели, които пречат, за да създадете повече свободно про­странство. Внесете в стаята големите си саксии с цветя. Оборудвайте се с две фенерчета на батерии и съединете два спални чувала. Пуснете диск с природ­ни звуци. Подгответе си купа с ягоди и няколко страстни любовни романа. Пъхнете се в големия спален чувал с партньора. Редувайте се да се храните един друг с ягоди и да си четете на глас пасажи от романите.

 

 

Какво НЕ ТРЯБВА да правим, ако искаме да се наспим добре?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *