Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Музиката забавя стареенето на мозъка

Музикалните занимания забавят и отслабват процесите на стареене в главния мозък. До този извод са достигнали американски учени след експерименти с участието на 80 доброволци.

muzickНевроните на главния мозък у възрастни музиканти прекрасно възприемат, обработват и предават звуците в качеството им на сигнали. Независимо от преклонната възраст, тези хора са с мозъци, работещи като при млади хора, описват от medikforum.ru.

Установените чрез модерна техника факти в това отношение са удивителни – преди всичко защото е прието да се счита, че с възрастта мозъчните клетки започват да работят все по-зле. Според немалко учени причината за влошената обработка на информация е в необратимите процеси на остаряването, превземащи целия организъм на човека.

Новите открития са на път да променят подобно виждане. Оказва се, че заниманията с музика забавят някои дегенеративни процеси в главния мозък. В хода на научния експеримент били наблюдавани интересни разлики между доброволците. Всички те имали нормален слух, но някои от детство се занимавали с музика. На групата бил показан видеозапис с човек, който държи реч. В същото време специална апаратура отразявала реакциите на невроните в главния мозък на всеки участник.

Анализът на получените данни e показал, че възрастните музиканти реагирали на видяното и чутото много по-бързо и точно от връстниците си.

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *