ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ензимите определят дали се храним пълноценно

Ключът към пълноценното хранене се съдържа в осигуряването на жизнена храна, която е съставена от онези невидими елементи, известни като ензими.

Ензи­мите, намиращи се в растенията, са жизненият прин­цип, който прави тялото сито и изпълнено с живот. Те се описват като сложни субстанции, които дават възможност на тялото да усвои храната и да я абсорби­ра в кръвния поток. Според някои изследователи ен­зимите разтварят злокачествените образувания. За да изпълняват тези операции, ензимите трябва да се намират в някакъв физически организъм, тъй като те не са „субстанции“, но активират процесите в матери­ята. Ензимите представляват нематериалната магнитна Космическа Енергия на Жизнения Принцип, който де­ликатно участва във функционирането на всеки атом в човешкото тяло, в растенията и във всяка форма на жи­вот.

След като веднъж сме разбрали това, ние ще оценим внимателния и интелигентен подбор на храната, която трябва да бъде прясна, сурова и непреработена (плодо­ве, зеленчуци, ядки и семена). Животът и смъртта не могат да съществуват заедно на едно и също място. Това се отнася и за телата ни. Където има живот, там има ензими.

Ензимите стават нестабилни при температура над 50°С. Затова когато подлагаме храната на термич­на обработка, ензимите губят своята жизненост и уми­рат. В семената ензимите се намират в латентна форма и при определени условия могат да останат в летаргия стотици и хиляди години.

Като интересна подробност може да се спомене фактът, че в останките на праисторически животни, открити замръзнали в Сибир и други студени райони по света, се съдържа голямо количество ензими, които стават активни при внасянето им на по-топло място. Това показва, че ензимите могат да се съхраняват ус­пешно при ниска температура.

Животът като такъв не може да бъде обяснен, зато­ва ензимите се описват като Космически Енергиен Принцип или вибрация, която провокира химическа ре­акция или промяна в атомите и молекулите, без това да повлиява на целостта на тези ензими.

С други думи ензимите играят роля на катализа­тор, който предизвиква действие или промяна, без то­ва да измени неговото състояние.

Това кратко обяснение ще ви помогне да разберете по-добре причината и логиката при избора на една или друга храна. Като правило това трябва да е храната, осигуряваща хранителните вещества, необходими за клетките и тъканите, които в същото време се усвояват по най-бързия и ефективен начин.

 

Ето кои са десетте най-полезни храни (1)

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *