Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето кои са десетте най-полезни храни (1)

Ако ви препоръчват като полезни храни екзотика от рода на стриди, сирене тофу, гъби шийтаке или асаи, трябва да знаете: пряка закономерност между цената на продукта и ползата от него няма. Доказано!

zeleНауката по-скоро приема, че най-полезни за нас са онези храни, които са отгледани на същите географски ширини, пишат от webzdrav.ru. Ето един приблизителен списък на онези от тях, които ще ни хранят пълноценно, без да изгребват джоба ни.

* Зеле. Обикновеното зеле е изключително полезна храна. Съдържа огромно количество фибри, които изчистват като с метла токсини и шлаки от тракта ни. Да добавим витамините – A, B1, C, P, B6 и противоязвения U. Този последният предпазва от появата на стомашна язва и язва на 12-топръстника. Зелето е всепризнат борец срещу рака. За да се намали рискът от рак на дебелото черво с 49%, от рак на белия дроб с 30%, рак на простатата с 44%, рак на гърдата у млади момичета със 72%, е достатъчно да се яде зеле три пъти седмично. Зелето освен това намалява нивото на холестерина в кръвта.

* Червени боровинки. Природен антибиотик, способен да блокира огромен брой инфекции. Особено ефикасен при възпаления на отделителната система. Едно вълшебно свойство на боровинките: усилват действието на противораковите лекарства. .

* Червено цвекло. Още един полезен продукт за всяко здраве. Съдържа рекордно количество йод, полезен за щитовидната жлеза. Още – множество минерали: магнезий, калций, калий, цинк, желязо. Също и витамини – А, В1, В6, Е, С и РР, аминокиселини – необходими за здравето на сърдечно-съдовата система. В добавка – цвеклото съдържа важни за обмяната ензими.

* Сини боровинки. Изключително полезни за очите, това се знае от всички. Наскоро стана известно, че този плод съдържа антиоксиданта птеростилбен. Няма равен на себе си в смъкването на холестериновите стойности в кръвта! Боровинките редуцират кръвната захар и укрепват капилярите. Необходимата дневна здравословна доза е половин чаша пресни или замразени боровинки.

* Тиква. Това е истински шампион по съдържание на бета каротин, който организмът ни превръща във витамин А. Крайно необходим за поддържането на красива кожа, нокти и коса, както и за доброто зрение. Съдържанието на калий гарантира здраво сърце. В тиквата има много пектин – вещество, което активно извежда от тялото токсини и шлаки.

Следва

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *