ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Белите дробове се нуждаят от чист въздух и дневна светлина

Можем да живеем сед­мици наред без храна, дни наред без вода, но само няколко минути ще издържим без кисло­род.

 Бели дробове, чист въздух, дневна светлина, слънце, астма

В белите дробове това жизненоважно гориво се прехвърля от вдишания въздух в кръвта. Но белите ни дробове може и да са в опасност, тъй като мнозина от нас имат хронична кашлица. А това хич не е безопас­но. От нея може да се развие хроничен обструктивен бронхит, който е доста опасен.

Какво ни разболява?

Хроничният обструктивен бронхит се причинява от постоянното дразнене на лигавицата на дихателните пътища, причинено от вредни вещества като дима от цига­рите. Финият прах също нато­варва дроба,както и честите инфекции на дихателните пътища. Наследствеността също играе роля. Лигавицата се възпалява, бронхите се сте­сняват, образуват се храчки. Ако това състояние продължи по-дълго, може да се стигне до емфизем, при който бронхите и свързаните с тях белодроб­ни мехурчета се унищожават.

Като резултат от това се явява силно ограничената дейност на белия дроб. Предупредителните сигнали са постоянна кашлица (често придружена с изхвърляне на храчки сутринта) и задух. В началото само леко се задъх­ваме при изкачване на стълби или друга физическа дейност, после оплакванията се появя­ват и при леки натоварвания. Още при първите признаци трябва да отидем на лекар.

 

Как се лекува?

При хроничния обструктивен бронхит се прилагат инхала­ционни спрейове, разширя­ващи бронхите, както при астмата. Ако заболяването е в напреднал стадий, може да се наложи прилагането на кортизон. При всеки стадий е задължително спирането на цигарите. Добре е да се тре­нира спорт за издръжливост. Той ще подсили мускулату­рата.

 

Как можем да се предпа­зим?

Най-важното е да се спре пушенето. Непременно се препоръчва ежегоден тест за функцията на дробовете. Помагат разходките на чист въздух. Според едно амери­канско изследване витамин Д, който се образува под въздействието на дневната светлина, предпазва от ин­фекции на дихателните пъ­тища и така намалява риска от хроничния обструктивен бронхит.

 

 

 

Това е най-ефикасната рецепта за лечение на кашлица и бронхит!

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *