ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Добри и лоши храни при метеоризъм

Метеоризмът почти винаги създава сериозни проблеми и дискомфорт – особено ако работите в офис и сте обкръжени от много хора. Много хора предпочитат да премълчават този проблем – но той е в състояние сам да “говори” за себе си, уви…

gazНещата могат да се коригират с медикаменти, но първата стъпка е да си избирате подходяща храна, коментират от medikforum.ru.

Храните, от които трябва да се откажете
* Бяло зеле, броколи, карфиол, брюкселско зеле: тези иначе полезни зеленчуци съдържат рафиноза. Това е захар, която остава непреработена докато попадне в червата. Именно в този момент започва отделяне на газове и се чувствате като балон. Ако не можете да се откажете от любимото си зеле, първо го обработвайте внимателно на пара!

* Бобовите храни също са ви забранени заради високото съдържание на фибри и захар. Влакната не се абсорбират от организма и отново работата опира до активността на чревните бактерии. Резултатът е всеизвестен.
Ще трябва да се откажете и от млечните продукти. Тук подуването може да се дължи на непоносимост към лактозата. Организмът може да не е в състояние да я преработи заради недостиг на определени ферменти.

* И ябълките не са за вас. Те са сбор от влакна, фруктоза и сорбитол – разновидности на захарите, които мнозина не са в състояние да усвояват.

* Не са подходящи и солените продукти. Солта провокира задържане на течности, коремът ви се напълва и следва задържане на газове и подуване.

Ето кои са подходящите храни!
* Краставици. С тях не само премахвате успешно торбичките под очите, но и лекувате метеоризма. Краставиците съдържат антиоксиданта кверцитин, който съдейства за освобождаване на тялото от излишни газове и течности.

* Банани. Калият в тези екзотични плодове предпазва от задържане на течности. Калий има също в авокадото, кивито и портокалите.

* Йогурт с пробиотици. Съдържа полезни бактерии, които регулират храносмилането и подобряват състоянието на стомашно-чревния тракт.

* Чай от мента и лайка. Тази полезна напитка отпуска чревната мускулатура и помага да се отделят газовете, причиняващи метеоризъм. Лайката подобрява и храносмилането.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *