ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да преодолеем газовете от бирена мая?

Бирената мая често се приема като хранителна добавка, защото нейните високи нива на витамини от група В, хром и селен са полезни за хората, страдащи от заболявания, които засягат нервната система, хората с диабет и вегетарианците.

Най-честите странични ефекти на бирената мая е подуването на корема, причинено от газове, метеоризъм и разстроен стомах. Ето няколко съвета как да ги преодолеете.

–      Започнете да пиете бирена мая като хранителна добавка в малки количества. Вземете не повече от една супена лъжица дневно през първата седмица или две.

–      Увеличавайте количеството с половин супена лъжица седмично, докато достигнете препоръчаната ви дневна доза.

–      Избягвайте други храни, които причиняват подуване, докато свикнете с бирената мая. Това означава да не пиете газирани напитки и да не ядете мазни храни, боб, леща и други подобни.

Винаги се консултирайте с вашия лекар, преди да започнете нова хранителна добавка.

Как се използва?

Бирената мая обикновено се използва като източник на В-комплекс витамини, хром и селен. В-витамините помагат за разграждането на въглехидратите, мазнините и протеините, като по този начин осигурява енергия.

Помага за контрол на кръвната захар

Поради съдържанието на хром в бирената мая, се смята, че тя е ефективна при лечение на висока кръвна захар. Хромът може да намали нивата на кръвната захар и да подобри глюкозния толеранс при диабетици.

Съдейство за отслабване

Резултатите от някои изследвания свързват хрома с оказване на помощ за намаляването на мазнините в тялото. Обаче количеството на мазнини, което ще загубител е незначително в сравнение със загубата на тегло, която бихте постигнали с упражнения и здравословно хранене.

Наличност

Бирена мая може да се намери в сайтовете за здравословни храни и специализираните магазини. Тя е на разположение под формата на прах, капсули, люспи и течност.

 

Знаете ли как да използвате бира, за да се разкрасите?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *