Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Възможно ли е чудо? Спонтанна ремисия на болни от рак

Когато медицината вдигне ръце, за хората, болни от рак остава да се надяват на чудото и то се случва – спонтанната ремисия е възможна и документирана

Спонтанната ремисия при болните от рак е шанс едно на 100 000, но все пак съществува. Случаите са различни, а някои от тях наистина граничат с чудо и са признати за такива. Освободени от предразсъдъци учени признават, че не всичко се знае за вътрешните резерви на организма, които могат да се отключат случайно, несъзнателно или по воля на човека. Просто не бива сляпо да се робува на постулати и никога да не се губи надеждата. Това не модерното течение „ню ейдж“, а истинската и осъзната жажда за живот, и желание да го промениш, твърдят хората, които са надмогнали коварната болест.

Възможно ли е чудо?
Възможно ли е чудо?

За спонтанна ремисия се говори, когато пациентът получи подобрение на състоянието, което не е обусловено от лечението в момента. Някои са склонни да говорят за „висши сили“, но древните говорят за вътрешната жизнена енергия на човека, наричана с много имена: в Индия – „Прана“, в Китай – „Чи“, а в древен Египет – „Ка“. В модерната наука тя няма име, но все повече се обръща внимание на психическата мобилизация и мотивация при пациенти с рак.

При някои видове рак, като меланома и лимфома, спонтанна ремисия се наблюдава много по-често от други, говорят статистическите данни. Един от най-известните примери е Карол Кнудтсон. На 52-годишната пациентка през 1981г. е открит рак на гърлото. Диагнозата се потвърждава при изследване в различни клиники, но докато траят изследванията, туморът нараства бързо и на шията на Кнудтсон се появява огромен израстък. Изписват я като безнадежден скучай, с прогноза на няколко седмици живот. Скоро след това подутината да спада сама, а след няколко месеца клиничната картина доказва пълно отсъствие на тумор или разсейки. Пациентката живее достатъчно дълго след това, а нейният случаят е документиран като реален пример за спонтанна ремисия при болен от рак, без да намира научно обяснение.

Случай на истинско чудо, признато от Ватикана, е сицилианката Делиция Чироли. На 17-годишна възраст заради тумор на костите, лекарите настояват да й се ампутира левия крак, но родителите на момичето не позволяват. Детето им вече не може да върви, когато отиват на поклонение в Лурд и няколко дни къпят болната в целебните води на прочутия извор. По Коледа става чудо и Делиция стъпва на крака. Разбира се лекарите после помагат при възстановяването, но самото изцеление се приписва на вярата.

За всички случаи с доказана спонтанна ремисия при болните от рак е трудно да се напише, но те наистина съществуват, важното е човек да не губи надежда и с всички сили да помага на чудото да се случи.

по материали от Мрежата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *