ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Анасоновото масло има редица ползи за здравето

Много важно е да се използва масло в малки количества, тъй като в по-високи концентрации може да доведе до повече недостатъци, отколкото предимства. 

Ползи за здравето от анасонови семена и масло са дадени по-долу.

Ползи за стомаха: Храносмилателните свойства на анасон масло са били документирани през вековете. Маслото помага за лесното смилане на тежки ястия, особено мазни и сладки храни. Маслото може да се добавя към топла вода и се пие след хранене. То помага за намаляване на метеоризъм и стомашен проблем, отлично слабително и премахва запека. Анасоново масло е установено, полезни при лечение на коремни неразположения като коремни спазми, подуване на корема, и т.н.

Ползи за ума и нервите: Маслото от семена на анасон действа като наркотик, без страничните ефекти, свързани с изкуствените наркотици. Забавя кръвообращението и успокоява хистеричните атаки. Хората, които страдат от пристъпи на паника и тревожност могат да използват маслото за възстановяване на спокойствието си. Маслото е успокоително и може да се използва като средство против безсъние.

Ползи за облекчаване на болката: Анасоновото масло е естествен аналгетик. То помага за облекчаване на болката при хора, страдащи от ревматизъм, артрит и ставни болки.

Ползи за дихателната система: Изчиства задръстените дробове от слуз и храчки, помага за облекчаване на проблеми, свързани с дихателните пътища. Хората, страдащи от проблеми с дишането, бронхит и астма могат да получат облекчение чрез пиене на гореща вода с добавени анасонови семена. Това осигурява незабавна помощ.

Ползи срещу инфекции: Антисептичните свойства на анасоновото масло са много ефективни в предотвратяването на инфекции в организма. То може да се прилага върху раната, за да я предпази от заразяване с бактерии.  Обезболяващите свойства помагат за намаляване на болката. Не трябва да се използва за дълбоки порязвания и прободни рани. За повърхностни охлузвания, маслото е идеално за употреба.

Етеричните масла премахват напрежението и умората!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *