ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да омекотите твърдите изпражнения?

Твърдите изпражнения могат да предизвикат запек и различни неприятни симптоми като болки в корема и газове. 

Няколко фактора допринасят за твърдите изпражнения, които основно са нездравословни хранителни навици. За щастие има начини да се омекотят изпражненията бързо и да подобрите храносмилането си. Ключът е да идентифицирате факторите, които предизвикват твърдите изпражнения и да предприемете стъпки за разрешаване на проблема.

1. Пийте много вода. Водата поддържа тялото хидратирано, и питейна вода може да омекоти изпражненията естествено. Пийте между осем и десет чаши вода на ден.

2. Включете се във физическа активност. Заседналият начин на живот може да доведе до твърди изпражнения и запек. Правете упражнения минимум от 90 минути на седмица, като джогинг, аеробика, ходене и колоездене. Тези движения  стимулират чревните контракции и омекотяват изпражненията бързо.

3. Яжте повече фибри, защото диета с ниско съдържание на фибри може да доведе до твърди изпражнения. Богатите на фибри храни включват плодове и зеленчуци.  Ако е необходимо вземете допълнително витамини.

4. Богати на фибри сокове като ябълки и сини сливи бързо омекотяват изпражненията и насърчават движението на червата.

5. Вземете лаксатив. Ако естествените средства са неефективни, вземе омекотител за изпражненията. Тези лекарства произвеждат бързи резултати и те обикновено дават резултат в рамките на 24 часа.

 

Профилактични съвети срещу запек (обстипация)

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *