ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как зеленият чай побеждава холестерина!

Лекарствата за смъкване нивото на холестерина подобряват състоянието на сърдечно-съдовата система – без съмнение. Но продължителният им прием има странични ефекти и може да увреди някои вътрешни органи. Китайски учени разкриха как тези медикаменти могат успешно да бъдат заменени с познатия зелен чай.

teeУчени от Медицинския колеж в Пекин доказаха, че една от химическите съставки на зеления чай – катехините, е бариера пред усвояването на холестерина от организма. Те възпират неговото всмукване в чревния тракт, разясняват от medikforum.ru. Благодарение на това зеленият чай се оказва алтернатива за успешен контрол върху холестерина; чрез него приемът на статини може да се сведе до минимум.

Лечението със статини наистина е ефективно, но продължителният им прием може да има негативен ефект върху черния дроб. Тъкмо по тази причина търсенето на продукти, заместващи статините при контрола върху холестерина, се оказва толкова актуално за медицината.

Катехините от зеления чай нормализират нивото на холестерина в кръвта и по този начин оказват оздравително въздействие върху сърдечно-съдовата система, обобщават учените. Наистина – те признават, че зеленият чай не може да бъде абсолютен “двойник” на лекарствените препарати. Но тази приятна напитка задължително следва да се препоръча като елемент от клиничното хранене на пациенти, които са във висок риск за сърдечно-съдови заболявания. Зеленият чай усилва ефекта от базовата терапия и – което е по-важно – позволява медикаментите да постигат желания ефект при значително по-слаби дози.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *