Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Японска диета гарантира женско дълголетие

Диетата на японките, която включва голямо количество зелен чай и сурова риба, е ключ към дълголетието и здравето. Това твърдят учени от британски екип, анализирал сериозен масив статистически данни.

GreenTea2-300x216Средната продължителност на живота на жените в Япония е 86.4 години, отбелязват от medikforum.ru. Това е с близо 10 години повече в сравнение с редица развити страни. Според експертите съществен принос за този факт има традиционното хранене. В диетата на японките редовно се включват пълнозърнести храни, зеленчуци и соя. Това меню съдържа с около 25% по-малко калории, отколкото при адекватни категории от населението в Европа и Северна Америка

Японките рядко ядат хляб и млечни продукти, но задължително консумират сурова риба и зелен чай. Средно една жена в Япония яде три пъти седмично риба. Културата на хранене в Япония има и тази особеност – хранене с пръчици, което прави процеса по-бавен. Това всъщност е полезно: организмът има достатъчно време да се почувства сит и да не поема повече от нормалното.

Мъжете в Япония живеят средно 79.9 години, което е средно с 15 години повече в сравнение с други развити страни. Разбира се – традиционното хранене и тук играе роля. По-важен обаче е фактът, че в Япония пушачите и злоупотребяващите с алкохол процентно са много по-малко, отколкото в доста от европейските страни.

Науката отдавна се е произнесла за ползата от зеления чай за човешкия организъм. Тази напитка е благотворна за сърдечно-съдовата система, особено при профилактика на хипертонията. Положително въздействие има също върху стомашно-чревния тракт и мозъчните функции. Учени от Базел доказаха междувременно, че зеленият чай може да се използва при профилактика на деменцията и редица психически разстройства.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *