Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога сънищата са най-красиви

Всеки поне веднъж в живота си е сънувал ярки, цветни и малко странни сънища

сънища

Британски психолози установили в кои дни по-често сънуваме подобни сънища.

Специалисти начело с Ричард Уайзмън изяснили, че най-красивите сънища са по пълнолуние. Освен това било доказано, че може да се влияе върху съдържанието на сънищата. Изводът е направен в резултат на изследвания с участието на 1000 доброволци, на които пускали различни звуци по време на сън в периода именно на тази лунна фаза.

Уайзмън обяснява, че по време на сън по пълнолуние мозъкът на човека е много чувствителен към страничните звуци и е способен да ги интерпретира различно. „Някои сънуваха, че летят с дракон, след това пият кафе с Джордж Клуни. Други сънуваха, че са супергерои и се борят с престъпността“, споделил той.

Психологът е убеден, че откритието му може да бъде полезно в борбата за лечение на безсънието и нощните кошмари: „Когато на спящи хора се пускат такива звуци, като пеене на птици или шумолене на трева, това ги „програмира“ за приятни съновидения“.

Да припомним, че по-ранно изследване доказа, че цветните сънища са признак на сериозно разстройство.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *